OFERTA EDUCATIONALA

Grădinița Prichindel Pucioasa foloseste, de ani buni,  alternativa educaționala Step by Step.

Toți copiii cresc și se dezvoltă după același model. Ceea ce diferă este ritmul personal al fiecăruia. Trebuie să știm că mai repede nu înseamnă în mod necesar și mai bine. Dezvoltarea are loc pe mai multe paliere: fizic, intelectual, social și educațional.

Alternativa Step by step prin proiectul de educație individualizată timpurie propune, prin intermediul “centrelor de activitate”, o “educație globală” și funcțională, o “pedagogie a actțunii și comunicării” centrată pe copil, ca autor al propriei învățări.

 Centrele de activitate permit copiilor să se implice în individualizare bazându-se pe interesele și abilitățile proprii. Materialele din centre îi stimulează și îi provoacă să-și folosească toate simțurile în timpul jocului. Prin experimentarea, investigarea și descoperirea proprie, copiii vor încerca idei noi, vor culege informații pe căi care le sunt mai la îndemână. Astfel, copiii iși dezvoltă obiceiul de a identifica și rezolva probleme, de a gândi critic, de a alege și de a elabora concepte, interacționează în mod spontan cu colegii lor, iși dezvoltă aptitudini sociale, motrice la toate nivelurile cât și coordonarea mână-ochi.

Programul unei zile debutează cu Salutul, prezența, rugăciune, și Întâlnirea de dimineață. În cadrul acesteia se crează o atmosferă prielnică pentru bună dispoziție și învățare prin descoperire (discuții, cântecele etc.)

Urmează ca tema propusă să fie aprofundată în centrele de activitate:

Centrul Matematică – Manipulative


Centrul Nisip și Apă


Centrul Știință


Centrul Artă


Centrul Joc de rol


Centrul Construcții


Servirea mesei


Somn și relaxare